התקנת פרקט
- בית
- /
- מאמרים
- /
- התקנת פרקט
התקנת פרקט על רצפת חדר יכולה לשוות לו מראה חדש, חמים ונעים וכל זאת בעלות לא גבוהה יותר מדי ובוודאי שנמוכה מהרבה מריצוף חדש לחדר.
התקנת פרקטים מעץ טבעי
התקנת פרקטים מעץ טבעי הן בהדבקה לרצפה. אנחנו עושים שימוש בדבק עץ גרמני חזק והן כהתקנה צפה על גבי תשתית ספוג אקוסטית לפרקט ועליה מונח הפרקט ללא הדבקה. פרקט עץ טבעי לעומת זאת ניתן להתקין רק כהתקנה צפה על גבי תשתית ספוג אקוסטית. לאחר התקנת פרקט על הרצפה יש להתקין את הפנלים מסביב וספי האלומיניום בפתחים הנדרשים.
התקנת פרקט באופן עצמאי
עולה השאלה האם אפשר להתקין פרקט באופן עצמאי, אז התשובה היא כן אפשר, אבל מאוד לא מומלץ מכמה סיבות:
- אין חכם כבעל הניסיון, בעל מקצוע מנוסה יותר ולכן אם תצוץ בעיה הוא ידע לפתור אותה באופן מיידי להבדיל מאדם רגיל שאינו עוסק בתחום ואז יכול ליצור לעצמו בעיה רצינית.
- השקעתם המון כסף על הפרקט שבחרתם, לא יהיה חבל אם תעשו משהו לא נכון, ותיווצר בעיה בלתי הפיכה שתצריך להסיר את כל הפרקט ולהתקין חדש? ואז גם תשלמו כפול, וגם תבזבזו זמן.
- ישנם טריקים ליעילות התקנת הפרקט, לחיסכון בזמן שבעלי מקצוע יכולו לבצע ואתם לא תדעו לעשות זאת.
- בעלי מקצוע מנוסים ידעו בדיוק כמה לחתוך מכל נקודה בפרקט כדי לסדר את פינות החדר להבדיל מאדם רגיל שלא ידע אולי אפילו איך למדוד זאת.
התקנת פרקטים יכולה להתבצע בצורה עצמאית על ידי הדרכה שתינתן ביוריסטה סנטר או בצורה מקצועית על ידי אחד מצוותי ההתקנה הותיקים שלנו אשר עברו הסמכה מקצועית.
המתקינים שלנו מתקינים פרקטים שנים רבות ויודעים להתמודד עם כל תווי ומכשול.
לסיכום, השורה התחתונה היא, עדיף לתת לבעלי מקצוע לעשות את העבודה שלהם, ואתם תהנו מתוצאה איכותית וטובה שתישמר לכם זמן רב.
זמני התקנת פרקט
התקנת פרקט לוקחת בממוצע בין 2-3 שעות של התקנה ולאחר מכן, ולאחר ההתקנה צריך לתת לפרקט להיטמע כמו שצריך ברצפה ולהניח עליו משקל כבד מבלי לדרוך עליו.
התקנת פרקטים היא אחת הפעולות האחרונות בשיפוץ / בבנייה ומומלץ ליישם אותה אחרי שרוב בעלי המקצוע סיימו את עבודתם כגון חשמל ואינסטלציה. כאשר הבית כבר סגור עם אלומיניום ודלתות כניסה ונקי משאריות שיפוץ ובנייה.
עלות התקנת פרקט
- מחיר התקנת פרקט למינציה נע בין 45-65 שח למ"ר לפני מע"מ
- מחיר התקנת פרקט פולימר נע בין 55-100 שח למ"ר לפני מע"מ
- מחיר הדבקת פרקט עץ כולל דבק נע בין 80-140 שח למ"ר לפני מע"מ
ניתן להתקין פרקטים על גבי מדרגות אך התמחור תלוי במתאר המדרגות ובסגנון החיפוי הנדרש.
התקנת פרקט בבית חדש
באם מדובר בבית חדש, ההמלצה היא להתקין את הפרקט לפני דלתות הפנים ובעצם לפצל את התקנת הפרקט לשתי פעימות.
בפעימה הראשונה המתקין יתקין את כל הפרקט על הרצפה, אחריו יותקנו דלתות הפנים ואח"כ יחזור המתקין לפעימה השנייה של התקנת הפנלים וספי האלומיניום. נגרות כבדה וקבועה ואת גוף המטבח רצוי להתקין לפני הפרקט.
באם מכניסים חברת ניקיון / הדברה רצוי גם אותה להכניס לפני התקנת הפרקט על מנת לא לפגוע בו עם חומרים כימיים כגון אקונומיקה וחומצות למיניהן. התקנת הפרקט עצמה עושה מעט לכלוך יבש דמוי נסורת אבל לא מלכלכת את הבית.
סוגי פרקטים הקיימים בשוק
קיימים מספר סוגי פרקטים וישנם הבדלים ביניהן באיכות, בחומרים ובמחיר. למשל, פרקט עץ מלא, פרקט תלת שכבתי, פרקט למינציה ופרקט פולימרי. במאמר הבא נפרט בקצרה את ההבדלים בין סוגי הפרקטים השונים ומהו אופן התקנתם.
- פרקט עץ טבעי – הינו פרקט העשוי כולו מעץ. לרוב מדובר על פרקט תלת שכבתי כלומר שלוש שכבות של עץ.
המחוברות יחדיו בעובי של 14 – 15 מ"מ. פרקט העץ מגיע בגמר של שמן או לקה. פרקט עץ טבעי ניתן לשייף ולחדש ואפילו לשנות כל כמה זמן אם רוצים. הוא מקנה מראה יוקרתי מאוד לבית ונשאר נעים למגע בכל ימות השנה. - פרקט למינציה הינו פרקט HDF העשוי מעץ טחון ודחוס. פלטות של פרקט למינציה מגיעות בעוביים של 8 – 12 מ"מ ומתחברות אחת לשנייה בקליק היקפי ללא דבק.
פרקט למינציה מגיע ברמות שחיקה שונות – עמידות למכות, שריטות ושימוש
- AC 3 הינה רמת השחיקה הנמוכה ביותר. ומיועדת לשימוש בייתי בלבד.
- 4 AC רמת השחיקה הנמכרת והנפוצה ביותר. היא מיועדת לשימוש בייתי ותעשייתי קל וניתן להתקין אותו במשרדים, בחנויות ובבתי מלון.
- AC 5 הינה רמת השחיקה הגבוהה ביותר המיועדת לתעשייה הכבדה כמו אולמות אירועים, קניונים ומקומות הומי אדם. פרקט למינציה הינו זול יותר בהשוואה לפרקט עץ טבעי וקל יותר להתקינו אפילו באופן עצמאי.
שלבי התקנת הפרקט
- שלב ראשון - צריך לוודא שהמשטח ישר, ללא גיבשושים או בליטות לא רצויות, כדי הפרקט ישב בצורה ישרה וחלקה ללא עקומות בתוכו.
- שלב שני - עלינו להדביק ספוג מיוחד שיחזיק את הפרקט ובנוסף כדי שהספוג יספק הפרדה מהרצפה עצמה לפרקט כדי לשמור על הפרקט מבלי לפכוע בו כשמנוח עליו משקל כבד.
- שלב שלישי - מניחים את הפרקט בכיוון הרצוי שבחרנו מראש, אך בפינות הצמודות לקיר ולאורך הקיר מניחים חוצצים. החוצצים מונעים קמטים בפרקט, מכיוון שהפרקט זז במהלך הזמן, וכך החוצצים מאפשרים טווח תנועה לפרקט ומונעים היווצרות של קימורים.
- שלב רביעי - עלינו להתחיל לחבר את הפרקט ולדפוק מעליו עם פטיש מיוחד בעדינות כדי לא לשבור את הפרקט. הדפיקה על הפרקט משמשת בדיוק כמו בהרכבת ריצוף, כדי להטמיע את הפרקט ברצפה בצורה טובה עד שנשמע צליל של קליק.
- שלב חמישי - חיתוך הפרקט למידות הרצויות שלנו ולהסיר חלקים מיותרים.
- שלב שישי - הרכבת הפאנלים, גם אותם עלינו למדוד מראש, על מנת לוודא מידות מדויקות, ואז לחבר אותם למקומם.
- שלב שביעי - למעשה זהו השלב האחרון בתהליך, בשלב הזה אחרי שהרכבנו את כל הפרקט, עלינו להניח חפץ כבד על הפרקט כדי שיטמע במקומו בצורה טובה. חשוב גם לוודא שפתיחה וסגירת הדלת מתבצעת באופן חלק, שאין חלקים בפרקט שמונעים מהדלת להיפתח בקלות.